Sajnálom, hogy nem igazán divatosak hazánkban a szendvicsek, pláne ha zamatos turbolya is van rajtuk! Komolyan mondom, az egyik legjobb dolog, amit tavasszal a vendégeknek kínálhatunk addig, amíg a spárga megfizethető nem lesz.
Pedig az igazi nagy klasszikus szendvicsek, mint a Philly Cheese Steak vagy akár a személyes kedvencem a Reuben, a nem véletlenül olyan népszerűek, hogy még azok is ismerik a nevüket, akik soha nem ettek belőlük.
Oké, erre a turbolyásra még várni kell majd, amíg felfedezi a világ magának, de addig is megosztom a receptet. Külön plusz pontot érdemel, aki reggelire szervírozza egy pohár pezsgő társaságában. Erről nyilván kérek egy fotót, legyetek oly kedvesek!
Zamatos turbolyás szendvics áprilisra, májusra
Hozzávalók 2 szelethez:
2 szelet fehér kenyér vékonyan megvajazva, grillsütőben megsütve
2 db kemény tojás, egyforma, apró kockákra vágva
3 ek majonéz
1 ek magos dijoni mustár
4 szem hónapos retek, akkora kockákra vágva, mint a tojás
4 ek apróra vágott zamatos turbolya
só
frissen őrölt bors
A tojást úgy érdemes felkockázni, hogy tojásszeletelővel először felszeleteljük, majd elfordítjuk 90 fokkal, végül az egészet a feje tetejére állítjuk, és úgy is elvágjuk. Így 4×4 milliméteres egyforma kis kockákat kapunk egy pillanat alatt.
A felkockázott tojások felét elkeverjük a majonézzel, a dijoni mustárral, az apróra vágott zamatos turbolya felével, majd rákenjük a két megpirított vajas kenyérre. Erre szórjuk a maradék tojást, a retket és a turbolyát. Picit sózzuk, és borsozzuk.
Ha inkább egy fűszeres levest ennétek gyömbérrel és turbolyával, akkor ezt a receptet érdemes kipróbálni.
[…] találkoztam először a zamatos turbolyával, ezt a receptet akkor tettem fel a blogra. Azóta is minden tavasszal elkészül, igazi felnőtt […]