2007-ben indult a Fűszer és Lélek blog, akkor lettem Bodrogi Eszterből Fűszeres Eszter. A blog alcíménél jobban azóta se határoz meg semmi, a Hétköznap sietős, szombaton kóser még mindig a jelmondatom.
Első szakácskönyvem az akkori Judapest, zsidó popkulturális bloggal közös kiadásban, Bitter Brunó és Pásztor Tamás segítségével jelent meg, Fűszer és Lélek, zsidó konyha itt és most címen. Magunk se hittük, de hat hét alatt az utolsó példányt is eladtuk, így az első kiadást továbbiak követték. Az első könyvet pedig másik kettő: Leves minden napra a Librinél, és Családi receptek címen a Kossuth kiadónál.
A blog főleg zsidó és kóser gasztronómiával, tradícióval foglalkozik, de írok mindenről, ami foglalkoztat. Utazás, család, gyereknevelés, barátok.
Informatikus férjemmel Gáborral és két gyerekemmel Budapesten élünk. Dávid fiam, aki a blog indulásakor még csak bölcsis volt, azóta gimnazista, Záli lányom pedig már „beleszületett” a blogba. Egy éve örökbe fogadtuk Mázli kutyát, aki meghatározó tagja lett a családunknak.
Anyai felmenőim Szatmárnémetiből érkeztek Budapestre, édesapám pedig egy hegyaljai kis faluban látta meg a napvilágot, ahol azóta nekünk is „újra” van családiházunk, Erdőbényén.
Tíz éve belekóstoltunk a lakásétterem műfajba, amit azóta is követelnek azok, akik abban az egy rövid évben a vendégeink voltak. Nyolc éve egy másik szerelmem is lett a gasztronómián kívül. A történetmesélés, városismeret, urbanisztika és gasztronómia remekül kombinálható témakörök, amin keresztül örömmel adhatom át másoknak is azt a tradíciót és tudást, amit az utóbbi évtizedekben én is magamévá tettem.
Örömmel látlak városismereti sétáimon, főzőkurzusaimon, csapatépítőn, vagy bármilyen más alkalmon, ahol szívesen találkoznál velem.
Írj egy e-mailt a hello@fuszereslelek.hu címre, és találkozzunk!
Megtalálsz az Instagram-on is, és a Fűszer és Lélek blognak remek közössége van a Facebook-on.